|
Regio Talent werving en selectie

Een dag in het leven van Linda

Oei, wat gaat die wekker toch vroeg! Bij CONO Kaasmakers, het bedrijf waar ik mijn eerste opdracht van dit traineeship doe, zijn de werktijden eigenlijk heel flexibel. Je kunt beginnen tussen ongeveer 7:00 en 9:30 uur - zolang je maar gewoon 8 uur op een dag werkt. Ik heb mezelf aangeleerd om lekker vroeg te beginnen, zodat ik rond een uurtje of 4 weer af kan sluiten en nog voor het eten kan sporten. Zo heb ik lekker nog mijn hele avond! Vandaag was ik alleen even vergeten dat ik door de training een wat langere dag heb, maar dat is niet erg want ik heb genoeg te doen hier bij ‘de CONO’. CONO Kaasmakers is de kaasmakerij die o.a. Beemster kaas produceert. Ik werk hier op de marketingafdeling en hou mij vooral bezig met de website, social media en events van Beemster kaas.

Ik begin mijn dag eigenlijk altijd met een ontbijtje en het checken van mijn mail en de to-do lijst die ik de vorige dag aan het eind van de dag heb gemaakt. Dit geeft mij aan het eind van de dag rust omdat ik dan ongeveer weet hoe mijn volgende dag eruit ziet. 

Daarna ga ik aan de slag met de consumentenservice. Ik behandel hierbij alle meldingen die binnen zijn gekomen over bijvoorbeeld een ongeopende verpakking Beemster kaas waar schimmel in is gekomen of iemand die zijn spreekbeurt over Beemster kaas wil gaan houden en daar graag informatie (én kaas voor de hele klas!) voor ontvangt. 

Als alle meldingen zijn verwerkt heb ik even een uurtje geblokt voor de relaunch van de Beemster kaas 30+ verpakkingen. Alle 30+ kazen hebben een nieuwe verpakking gekregen en deze moeten uiteraard bij de consument worden geïntroduceerd. Ik neem hierbij het social media / website gedeelte voor mijn rekening. Dit betekent dat ik berichten maak (zowel visueel als tekstueel) en inplan op social media. Denk hierbij aan de introductie van de nieuwe 30+ verpakkingen, een winactie onder onze volgers en lekkere recepten met 30+ kaas. Ook onderhoud ik contact met verschillende foodbloggers die ter ere van de nieuwe verpakking allemaal een leuk pakketje krijgen met de nieuwe 30+ kazen. Daarnaast onderhoud ik de website en zorg bijvoorbeeld dat de fotografie van de nieuwe verpakkingen op de website komt te staan.

Om 10:00 uur heb ik een meeting met twee collega’s die over het Piggy platform gaat. De kaaswinkel van CONO Kaasmakers maakt gebruik van dit platform dat je kunt zien als een soort spaarsysteem. Elke keer wanneer iemand een aankoop doet in de kaaswinkel kan de klant zijn Piggy kaart scannen en zo sparen voor leuke aanbiedingen in de winkel. Van alle spaarders is een e-mailadres bekend en we willen de klanten via de e-mail op de hoogte brengen van leuke aanbiedingen en evenementen in de kaaswinkel om nog meer klanten naar de kaaswinkel te trekken. 

Het laatste uurtje voor de lunch besteed ik aan de social media contentkalender. Dit is een jaarkalender waar ik alle social media berichten inplan. Dit zijn bijvoorbeeld lekkere recepten, leuke weetjes over de koeien of onze boeren, leuke filmpjes die zijn opgenomen in onze kaasmakerij etc. 

Om 12:00 uur ga ik lunchen met mijn collega’s om vervolgens in de auto te stappen naar Alkmaar want er staat vanmiddag een training bij Regio Talent op het programma! We hebben het deze middag over assertiviteit, een begrip dat zeker bekend voorkomt. Tijdens deze training leerden wij hoe je een balans vindt tussen je eigen belangen en de belangen van anderen (bijvoorbeeld je collega’s). Een erg interessante training! Wil je meer informatie over de trainingen? Lees dan hier het interview met trainer Birgitte Duijf.

Share
2222
28 June 2020

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.