|
Regio Talent werving en selectie

Interview Selma van Zanten - Senior Consultant

Het eerste interview is gehouden met onze Senior Consultant Selma van Zanten. In dit interview geeft zij meer informatie over het Regio Talent Traineeship. 

Kun je jezelf even voorstellen?
Jazeker, ik ben Selma van Zanten, 43 jaar, trotse moeder van Thom (12) en Roos (11) en woonachtig in het mooie Schagen. Ik werk bijna twee jaar voor Regio Talent in Alkmaar, als senior Consultant Werving & Selectie.

Wat is jouw rol binnen het Regio Talent Traineeship?
Samen met mijn collega’s Sara Oud en Jeroen Veerman hebben wij het Regio Talent Traineeship bedacht en uitgewerkt en uiteindelijk ook in de markt gezet, zoals je dat zo mooi zegt. In de praktijk komt het erop neer dat we heel veel van onze bestaande opdrachtgevers en nieuwe organisaties enthousiast gemaakt hebben over het aannemen van een jong, pas afgestudeerd Noord-Hollands Talent in een team. Juist om talenten te behouden voor onze regio én om iemand de kans te bieden mee te werken in je bedrijf en daarmee de business beter te leren kennen. Voor bedrijven zelf is het juist een kans om jong talent aan je te verbinden.

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om een traineeship op te zetten?
Wij heten Regio Talent en wij werven en selecteren de beste kandidaten voor onze opdrachtgevers. Deze opdrachtgevers gaven bij ons ook aan dat zij best moeite hebben om jong talent te werven. Hun bedrijf is onbekend bij de jonge doelgroep, onbekend maakt onbemind, Noord-Hollandse organisaties zijn vaak bescheiden en delen niet altijd op social media met welke ontwikkelingen zij te maken krijgen of delen niet hoe leuk het kan zijn daar te werken. Men heeft niet altijd de tijd/middelen om specifiek pas afgestudeerden te werven. Daarom hebben wij dat op ons genomen en vertellen wij de pas afgestudeerden welke kansen er voor hen liggen in het Noord-Hollandse bedrijfsleven en brengen ze daarmee in contact. Daar gaat een heel zorgvuldig werving & selectieproces aan vooraf en hiermee ontzorgen wij de opdrachtgevers en bieden wij de trainee een mooie start van hun carrière in de regio.

Waarom richten jullie je vooral op Noord-Holland Noord?
Dat is al ruim 30 jaar ons werkgebied. H&S Adviesgroep, als full service HR Dienstverlener, heeft in al die jaren een uitgebreid netwerk aan relaties opgebouwd. Regio Talent doet de werving & selectie voor veel Noord-Hollandse bedrijven sinds ruim 13 jaar. We kennen de bedrijven en organisaties in de regio dus heel goed en daardoor kunnen we de juiste match maken tussen trainee en opdrachtgever.

Naar wat voor trainees zijn jullie op zoek?
In onze vacaturetekst staat het exacte zoekprofiel beschreven, zie : (link naar vacature). Waar het op neer komt is dat wij als Consultants trainees willen aannemen die wij zelf ook graag als collega zouden willen. Jonge mensen die van verandering houden en daar uitdaging in zien, die hun eigen talenten willen ontdekken in de praktijk en openstaan voor misschien zelfs een heel andere functie dan ze zelf zouden bedenken. Daarnaast is er natuurlijk volop ruimte en begeleiding bij het ontwikkelen van hun competenties en vaardigheden. Jezelf willen ontwikkelen en feedback kunnen ontvangen is een belangrijk element. Dan sta je ervoor open om je verder te ontwikkelen.

Wat onderscheid jullie van andere traineeships?
Ons traineeship is niet specifiek gericht op één vakgebied of functie. Dat maakt het diverser in wat voor functie of project je gaat uitvoeren. Ons traineeship duurt anderhalf jaar: we nemen ruim de tijd voor de ontwikkeling van de trainee én de kennismaking met onze opdrachtgevers zodat de trainee daarna écht weet in welke rol hij/zij verder zou willen werken en ontwikkelen. We zijn praktisch ingesteld: geen opdrachten gedurende de werktijd:
je bent écht onderdeel van het team en volwaardig werknemer bij de opdrachtgever. Je vervult de functie als starter op de arbeidsmarkt.

Hebben de opdrachtgevers gemeenschappelijke kenmerken?
Zeker. Zij staan allemaal open voor een frisse blik in hun team. Zij staan voor persoonlijke ontwikkeling van hun mensen en willen kansen bieden. Daardoor ontdekken zij zelf ook nieuwe talenten en maken in de praktijk mee dat een starter bijvoorbeeld een medior-functie ook goed kan vervullen, en dat op eigen wijze doet. Wat nieuwe inzichten geeft en het team of de business verder brengt. Uiterst interessant tijdens krapte op de arbeidsmarkt. Wij kijken en matchen op competenties en weten dat vaardigheden snel eigen gemaakt kunnen worden. Als men vaker het curriculum vitae zou durven loslaten en zou kijken wat iemands talenten zijn en die toevoegen aan een team, ontstaan er mooie en succesvolle samenwerkingen die leiden tot een beter bedrijfsresultaat. Dus in het traineeship laten zowel de trainee als ook de opdrachtgever zich verrassen door ons als Werving & Selectie professionals: dat vertrouwen leidt tot gezamenlijk succes voor onze regio en laten we de regionale talenten niet vertrekken naar de Randstad maar behouden wij ze voor Noord-Holland!
 

Share
4308
27 May 2020

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.