|
Regio Talent werving en selectie

Selecteren op basis van competenties

Bij Regio Talent selecteren wij op basis van competenties. Hoe werkt dat? En waarom doen we dat? We vertellen het je allemaal in deze blog.

Wanneer je bij Regio Talent solliciteert laten we je onder andere een persoonlijkheidstest maken. Uit deze test komt een profiel naar voren op vijf dimensies. Deze vijf dimensies’ heten samen de 'Big Five', en komen vanuit wetenschappelijk onderzoek naar voren als de vijf meest voorkomende persoonlijkheidseigenschappen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat we jouw persoonlijkheid zo volledig mogelijk kunnen beschrijven. 

Welke vijf dimensies zijn dat?
  • Extraversie: De mate waarin we actief contact met anderen onderhouden.
  • Openheid: De mate waarin we naar nieuwe ervaringen en nieuwe ideeën zoeken.
  • Vriendelijkheid: De mate waarin we het belang van anderen boven ons eigen belang stellen.
  • Structuur: De mate waarin we ons georganiseerd en doelgericht gedragen.
  • Gevoeligheid: De mate waarin we emotioneel op tegenslag reageren.
Het persoonlijkheidsprofiel dat uit de test komt wordt daarna vertaald naar competenties. Maar wat is nu eigenlijk een competentie? Een competentie is een combinatie van kennis, vaardigheden en gedrag, die belangrijk is om succes op een bepaald gebied te behalen. Op basis van de scores kan voor iedere competentie worden aangegeven hoe gemakkelijk iemand met een bepaald persoonlijkheidsprofiel deze competentie kan laten zien of kan ontwikkelen.

Waarom selecteren wij op basis van competenties?
Relevante werkervaring in jouw vakgebied is natuurlijk altijd een goede basis. Maar wist je dat het minstens zo belangrijk is om de juiste competenties te bezitten? Uiteindelijk is het de mix van kennis, vaardigheden en gedrag die ervoor kan zorgen dat we excelleren in bepaalde functies.  

Omdat we bij Regio Talent trainees selecteren voor verschillende richtingen is het van belang om te weten welke competenties deze trainees bezitten. Dit geeft een helder overzicht van de capaciteiten van de trainee en de mogelijke functies die hierbij passen. Vanuit het persoonlijkheidsprofiel, de competenties en de wensen van de trainee gaan wij op zoek naar een geschikte opdrachtgever in de regio. Door het selecteren op basis van competenties, vinden wij sneller de juiste match!
 
Share
2360
8 July 2020

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.