|
Regio Talent werving en selectie

Trainee Open Hiring; Ljalja vertelt

Na het afronden van de master Bestuurskunde ontstonden de twijfels over wat nu? Bestuurskunde is multidisciplinair, wat betekent dat je de taal spreekt van andere deskundigen. In mijn ogen had ik kennis van alles en nog wat, maar was ik geen meester in iets specifieks. Tijdens mijn studieperiode heb ik wel een aantal toffe opdrachten mogen doen voor de politie-eenheid Amsterdam. Ik mocht meedoen in het bedenken van een nieuwe aanpak voor verwarde verdachten; adviseren over hoe de politie de coproductie met externe partijen kan optimaliseren en een verdiepend onderzoek doen naar het interne diversiteitsbeleid en alle weerstanden daaromheen. Hierdoor werd voor mij, hoe cliché ook, de leidraad duidelijk in de zoektocht naar mijn volgende stap: met mijn werk wil ik een bijdrage leveren aan de oplossing van maatschappelijke problemen.  

De zoektocht ging van start, en na een kleine periode bij gemeente Medemblik gewerkt te hebben, kwam ik via een kennis in contact met Selma van Zanten van Regio Talent. Wetende dat er nog geen opdracht voor mij klaar lag, zijn we toch het gesprek met elkaar aangegaan. Een gesprek met focus op mijn interesses en kwaliteiten, maar ook de ontwikkelpunten en de doelen die ik voor mezelf gesteld had. Ik ging weg met een positief gevoel, maar had ook de verwachting dat er op korte termijn geen opdracht zou zijn. Maar niets was minder dan waar! Al snel werd ik gebeld om weer langs te komen en te sparren over het initiatief Open Hiring.  

Het aanbod: ik als trainee zou het Open Hiring concept in West-Friesland opzetten, zodat iedereen een kans krijgt om aan het werk te komen. Immers, Open Hiring in één zin betekent een baan zonder sollicitatiegesprek. De bedoeling was om naast werk ook begeleiding aan te bieden op het gebied van huisvesting, schulden, gezondheid etc. Een deelnemende kandidaat weet hierdoor de ingangen te vinden naar de juiste instanties en kan werken aan zijn/haar financiële onafhankelijkheid. Het leuke aan dit traineeship van anderhalf jaar, was dat ik niet iedere zes maanden bij een nieuwe organisatie met een nieuwe opdracht zou starten. De begeleiding vanuit de drie organisaties RPAnhn, WerkSaam WF en Intermaris, werd gebundeld en ik kon me volledig storten op de ontplooiing van Open Hiring. Hiermee was de cirkel voor mij rond: Ik kreeg de mogelijkheid om maatschappelijke meerwaarde te creëren en mezelf als young professional te ontwikkelen en uit te dagen. Dit door het aannemen van verschillende rollen: onderzoeker, coördinator en de trekker van een programma.  

En als uitdaging zag ik het zeker. Gewoonlijk beweeg ik mezelf meer op de achtergrond en ben ik een observeerder. Met deze klus moest ik de voorgrond betreden en juist de interactie opzoeken met een diverse poel aan partijen. De door Regio Talent georganiseerde workshops zoals feedback en assertiviteit en gesprekstechnieken en beïnvloeding, boden mij de juiste handvatten om met zekerheid aan de slag te gaan! Door het ambassadeurs pakket overhandigd te hebben gekregen van Start Foundation (hebben Open Hiring in NL geïntroduceerd) ben ik voor de regio NHN gestart met het opzetten van het initiatief. Dit betrof het benaderen van sociale instellingen en gemeenten voor het creëren van een vangnet en het informeren van bedrijven over het Open Hiring-initiatief. Voor eind maart had ik een bijeenkomst voor werkgevers georganiseerd, maar toentertijd was corona ook Nederland binnengeslopen en is dit on hold gezet.   

Intern gaat het feestje door: materialen en communicatiestrategieën worden ontwikkeld en met het team van Start Foundation denk ik mee aan de doorontwikkeling van de Open Hiring-elementen. Daarbij hebben een aantal bedrijven zich zelfs in deze tijden gemeld als geïnteresseerd met het plan de bedrijfsdeuren te openen. Hieraan geef ik de nodige ondersteuning. Desalniettemin, het actief benaderen van werkgevers staat voor nu op een laag pitje waardoor ik graag ook bij andere projecten wilde aanhaken. De opdrachtgevers binnen het traineeship gaven hier gehoor aan en zo ben ik aangehaakt bij een project vanuit RPAnhn, pilot praktijkleren met de praktijkverklaring. En heb ik een coördinerende functie binnen de reeds in het leven geroepen Taskforce Katapult, opgezet door de WBG.  

Al met al doe ik dankzij het traineeship van Regio Talent veel ervaring op en krijg ik beweegruimte om mijn eigen stappen te zetten en interesses na te streven. In dat opzicht past het prachtig bij een young professional met een cliché leidraad, die nog zoekende is naar haar 'pakkie-an'.  

Share
4626
2 June 2020

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.