|
Regio Talent werving en selectie
Vacatures
Bekijk alle vacatures
Vacature zoeken

Hè hè, het is bijna vakantie! …of is dit toch niet alleen maar positief?

Margriet Bentvelzen 12-7-2017 8:45
Categorieën: Algemeen

Het weer wordt steeds beter, het zonnetje gaat steeds meer en feller schijnen en de dagen zijn langer. Dit betekent voor veel mensen ook dat hun vakantieperiode er aan komt. Cijfers laten zien dat het risico op betrokkenheid bij een bedrijfsongeval in de vakantieperiode hoger is!

Volgens veiligheidsexpert John van Haren komt dit doordat veel ervaren, vaste krachten in de vakantieperiode aan het genieten zijn van een vakantie waardoor de werkdruk voor de overige personeelsleden stijgt. Bedrijven proberen deze extra werkdruk op te vangen door vakantiewerkers en/of uitzendkrachten in te zetten. Het inzetten van minder ervaren personeel brengt veiligheidsrisico’s met zich mee.

Uit rapporteren van de arbeidsinspectie blijkt dat uitzendkrachten, vergeleken met regulier personeel, maarliefst twee keer zoveel kans hebben op een ernstig bedrijfsongeval. John van Haren wijt dit risico aan het onvoldoende inwerken van tijdelijk personeel. Dit risico kan beperkt worden door duidelijke werk- en veiligheidsinstructies achter te laten.

Hoe beleven jullie de vakantieperiode? Ervaar jij ook extra werkdruk of onervaren personeel?

Bron: HR Praktijk

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.