|
Regio Talent werving en selectie
Vacatures
inHeerhugowaard
Bekijk alle vacatures
Snel zoeken

Thuiswerken? Stel een schriftelijke overeenkomst op

Jeroen Veerman 26-7-2017 9:00
Categorieën: Algemeen

Vaak wordt thuiswerken gedoogd. Maar het is beter om vooraf een schriftelijke overeenkomst op te stellen, zegt Karin Maessen, advocaat arbeidsrecht en medezeggenschapsrecht bij De Voort Advocaten | Mediators.

Betere concentratie, minder ziekteverzuim, een grotere productiviteit, werk-privé in balans en minder reistijd; de voordelen van thuiswerken zijn legio. Toch zijn werkgevers huiverig. Want hoe weet je of werknemers thuis wel iets uitvoeren en of ze dat volgens de arboregels doen? En hoe zit het met aansprakelijkheid – stel dat de werknemer bijvoorbeeld nekklachten oploopt door thuiswerken? De rechten en plichten rond de aanspraak van werknemers op thuiswerken zijn geregeld in de Wet flexibel werken, die sinds 1 januari 2016 van kracht is.

Werken jullie thuis? Hoe vind je het om thuis te werken of zou je graag thuis willen werken? Indien je thuis werkt is er vooraf een schriftelijke overeenkomst opgesteld?

Bron: XpertHR Actueel

Reageer

CAPTCHA ImageNieuwe codeSpeel de code af
H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.