|
Regio Talent werving en selectie
Online onboarding voor werkgevers

 

7 tips voor een inwerk-/onboardingsprogramma ‘op afstand’ (online)

Dit zijn zeven tips die ervoor kunnen zorgen dat jouw nieuwe collega zich welkom/thuis voelt en jullie hem/haar zo goed mogelijk betrekken bij de business en daarmee een succesvolle start krijgt binnen jullie organisatie. Veel succes!

  1. Zorg dat de laptop en telefoon van de nieuwe collega tijdig worden afgeleverd op het huisadres en zorg ervoor dat er een ‘hulplijn’ beschikbaar is om daadwerkelijk aan het werk te kunnen gaan.
  2. Maak voor de eerste dag een persoonlijk welkomstberichtje (opgenomen of live) door de manager of zelfs de CEO. Een ingesproken berichtje via Whatsapp is ook attent!
  3. Stuur een Goodiebag/Starterskit naar jouw nieuwe collega.
  4. Stuur de link naar het ’Smoelenboek’ mee: zo weet de nieuwe collega precies wie wat doet binnen de organisatie én heeft hij/zij er meteen een gezicht bij! Dat kan natuurlijk ook de bedrijfspagina op LinkedIn zijn.
  5. Plan alvast een aantal virtuele koffie-/kennismakings-‘dates’ in zijn/haar agenda voor de eerste week. Met de teamleden, met de manager, met HR, de CEO en alle interne collega’s waar diegene rechtstreeks mee gaat samenwerken. Via Google Hangout bijvoorbeeld, kan je via Google Calendar meteen de link toevoegen in de uitnodiging – dat scheelt inloggen!
  6. Geef je nieuwe collega aan wie zijn/haar virtuele ‘mentor’ is. Daar kan hij/zij letterlijk met álle vragen terecht. De mentor neemt de nieuwe collega mee door het systeem waarmee jullie werken, wijst waar documenten staan en geeft aan waar te beginnen met inlezen in de materie. Via ‘screen sharing’ in Microsoft Teams is het net of je gewoon naast elkaar zit en meekijkt!
  7. Plan (een aantal keer per week) een online team meeting – zodat het nieuwe teamlid zich ook onderdeel gaat voelen van het team en meteen hoort wat er speelt.


Maak kennis met ons
Regio Talent BV
Arcadialaan 28b

1813 KN Alkmaar

072 - 512 4763

info@regiotalent.nl  

KvK 37126299 Alkmaar
Vacatures
inBroek op Langedijk
[chapo]
inAndijk
Ben jij die ondernemende Manager R&D (Agri) met kennis van de moderne technologieën op het gebied van zaadveredeling? Lees dan snel verder!
inNoord-Scharwoude
Wil jij werken in een groeiende, internationale organisatie? Behoud jij het overzicht en verschaf je graag financieel inzicht van een complexe organisatie én heb je interesse in een brede financiële rol? Voor Bakker Brothers zijn wij op zoek naar een: Controller.
inAlkmaar
Ben jij klaar om jouw talenten in te zetten voor een uitdagende rol in de energiewereld? Wacht dan niet langer en neem vandaag nog de volgende stap richting jouw carrière!
Bekijk alle vacatures
Onze consultants

Jeroen Veerman

Directeur
06 46 24 15 26

Selma van Zanten

Sr. Recruitment Consultant
06 55 33 22 44

Cookie instellingen

H&S Adviesgroep | Regio Talent gebruikt cookies om bepaalde voorkeuren te onthouden en vacatures af te stemmen op je interesses.